پیش بینی بارندگی در تابستان و پاییز 1403

123

در این مطلب میخواهیم شما را با جدیدترین پیش بینی ها از میزان بارش های جوی در تابستان و پاییز امسال 1402 مطلع نماییم.

عوامل مختلفی بر بارش در مناطق مختلف تاثیر می‌گذارند، اما برخی از این عوامل عبارتند از:

۱- فاصله از دریا: مناطقی که نزدیک دریا هستند دارای بارندگی بیشتری هستند، زیرا رطوبت هوای دریا به آن‌ها منتقل می‌شود.

۲- ارتفاع: همانطور که به ارتفاع از سطح دریا صعود می‌کنیم، فشار جو کاهش می‌یابد و در نتیجه هوا سردتر و خشکتر می‌شود. بنابراین، مناطقی با ارتفاع بیشتر، بارندگی کمتری دارند.

۳- آب و هوای منطقه: در بعضی مناطق، بادهای گرم و خشک (مانند بادهای شمالی آفریقا) از کویرها و صحراها به سمت شمال حرکت می‌کنند و در نتیجه مناطقی مانند ایران می‌توانند با کمبود بارش مواجه شوند.

۴- الگوی بادها: برخی مناطق دارای الگوی بادهای خاصی هستند که می‌تواند بارندگی را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال، برخی مناطق می‌توانند تحت تاثیر بادهای غربی باشند که رطوبت را از دریای مدیترانه به آن‌ها منتقل می‌کنند.

۵- تغییرات آب و هوایی: تغییرات آب و هوایی می‌تواند بر بارندگی تاثیر بگذارد. برای مثال، ال نینو و ال نیــنا می‌توانند باعث تغییر الگوی بارش در بسیاری از مناطق جهان شوند. در مورد بارش در ایران، باید گفت که این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان به طور دقیق پیش بینی کرد. با این حال، معمولاً در ایران، بارش در فصل بهار و پاییز بیشتر است و در فصل تابستان کمتر است.

اما پیش بینی بارندگی و هوای کشور در تابستان و پاییز 1402 چگونه است؟

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اشاره به حرکت جریان «لانینا» به سوی «ال‌نینو» و وارد فاز خنثی شدن این جریان گفت: از جمله تاثیرات این جریان دور‍پیوند بر آب و هوای ایران می تواند آغاز پاییز به‌هنگام و بارش‌های مناسب و البته تابستانی گرم‌تر از سال گذشته باشد.

ال‌نینو یک چرخه مشهور جوی در جهان است که هر هفت سال یک بار کره زمین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به گفته کارشناسان ناشی از تغییرات دمایی ایجاد شده در سطح اقیانوس آرام است که می‌تواند در ایران منجر به بارش‌های بیشتری در نیمه دوم زمستان و اوایل بهار شود. سال آبی جاری سومین سال کم‌بارش و خشکسالی است که بسیاری از مناطق ایران را با بحران کم‌آبی شدیدی مواجه کرده است. به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا نیز با تغییرنوسانات جوی از «لانینا» (فاز سرد جریانات آب و هوایی در اقیانوس آرام) به «ال‌نینو» (فاز گرم جریانات آب و هوایی در اقیانوس آرام) کشور از نظر وضعیت جوی وارد وضعیت خنثی می‌شود.

به‌طور کلی نوسانات جنوبی یا اِنسو (enso) می‌توانند دو شرایط جوی متفاوت با عنوان «ال‌نینو» و «لانینا» ایجاد کنند که تاثیرات متفاوتی نیز بر میزان بارندگی در کشور دارد. این تاثیرات به‌صورت قطعی و صد درصدی نیست اما زمانی که فاز این نوسانات جنوبی به‌سوی ال‌نینو باشد، بارندگی‌های مناسب و اگر لانینا باشد بارندگی‌های کمتری در فصل پاییز و زمستان رخ می‌دهد که رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی می گوید با توجه به اینکه جریان «لانینا» به «ال‌نینو» تغییر کرده و وارد فاز خنثی شده است و وارد ال‌نینو خواهد شد، احتمال اینکه بارندگی‌های پاییزی به‌هنگام شروع شود و بارش‌های مناسب و در حد نرمالی داشته باشیم وجود دارد اما به‌طور قطعی نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

ال‌نینو یک پدیده طبیعی است که به دلیل گرم شدن آب‌های اقیانوس آرام، بر بسیاری از مناطق جهان تاثیر می‌گذارد. تاثیرات ال‌نینو بر کشورهای آسیایی شامل موارد زیر می‌باشد:

1- خشکسالی: ال‌نینو می‌تواند باعث کاهش بارش در بسیاری از مناطق آسیایی شود و در نتیجه خشکسالی و بروز آتش‌سوزی در این مناطق را به همراه داشته باشد.

2- سیلاب: در برخی مناطق، ال‌نینو می‌تواند باعث بارش شدید و سیلاب شود.

3- کاهش تولید محصولات کشاورزی: ال‌نینو می‌تواند باعث کاهش بارش و افزایش دما شود که می‌تواند منجر به کاهش تولید محصولات کشاورزی شود.

4- افزایش قیمت مواد غذایی: ال‌نینو می‌تواند باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی شود که می‌تواند منجر به افزایش قیمت مواد غذایی در کشورهای آسیایی شود.

5- افزایش بیماری‌های واگیر: ال‌نینو می‌تواند باعث افزایش شدید دما و رطوبت شود که می‌تواند منجر به افزایش بیماری‌های واگیر در کشورهای آسیایی شود. به طور کلی، تاثیرات ال‌نینو بر کشورهای آسیایی می‌تواند بسیار گسترده باشد و باعث اختلال در اقتصاد و زندگی روزمره مردم شود.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: Content is protected !!